Депутати от различни политически партии за малко да стигнат до сблъсък, но той бе избегнат с кратка почивка. Градусът на напрежението започна да се повишава след като лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента.

В декларация на БСП Нинова заплаши, че ако премиерът приеме да сключи споразумение "пари срещу мигранти" от други страни от ЕС, ще сезира всички евролидери и комисари от лявото политическо семейство.

Борисов бил личен гарант за споразумението с Турция

Борисов бил личен гарант за споразумението с Турция

Тя мигрантската вълна мина и отнесе цели държави, политически системи, партии...

След нея думата взе военният министър Красимир Каракачанов, който успокои, че до такова решение в никакъв случай няма да се стигне.

Последва изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който припомни, че националистите винаги са били за недопускането на нелегални мигранти.

Стигна се до размяна на реплики от депутати на Патриотите и на БСП, събрани около парламентарната трибуна, на която стоеше Нинова, без да може да се изкаже. Накрая Явор Нотев, който председателстваше заседанието, даде почивка от 10 минути, за да се успокоят страстите.

Нинова настоя, че България да защити своите национални интереси.

"Нека се отнесем сериозно, защото ако днес мълчим, утре ще е късно за българските семейства, за децата ни, за бъдещето на България, за нашите ценности", заяви лидерът на левицата.

"Инвестирайте разумно" в родните страни на мигрантите, зове папата

"Инвестирайте разумно" в родните страни на мигрантите, зове папата

Особено в Африка

Нинова упрекна премиера Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че не е обявил позицията, с която отива на разговорите.

"Най-горещата тема в момента в Европа, която ще има последици и за България, е темата за мигрантите. Италия и Малта забраниха на хуманитарен кораб с 600 мигранти да се доближи до бреговете им, премиерът на Австрия обяви създаването на ос на желаещите вътрешна миграция. Това породи противопоставяне в Германия на вътрешния министър и на канцлера и доведе до вътрешна криза.
Дойде и нова изненада от вчера - Вишеградската четворка бойкотира среща на Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че в цяла Европа направиха огромна грешка, приемайки толкова хора, които промениха културата й", изтъкна Ниноваа.

Европа да помогне на България и другите южни съседки за мигрантите, призова еврокомисар

Европа да помогне на България и другите южни съседки за мигрантите, призова еврокомисар

Това призова еврокомисарят Гюнтер Йотингер

Според нея идва въпросът какви са възможностите за решение на мигрантската криза и как ще бъде запазен националният интерес на България.

"Ще послуша ли Борисов Меркел за пореден път и дали ще приеме мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница", запита Нинова.

Вицепремиерът Каракачанов й обясни, че позицията на премиера е ясна - той няма да подписва споразумение, с което България да се наводнява с нелегални мигранти.

"Малко късно се сетихте да говорите за нелегалните, а аз много се радвам, че част от евролидерите разбраха, това което ние говорим отдава, че в България място за нелегални мигранти никой не е замислил и няма никакво намерение да приема пари от други европейски държави, за да настанява мигранти", каза Каракачанов.

Румен Радев: Политиката на отворени врати е вредна не само за Европа

Румен Радев: Политиката на отворени врати е вредна не само за Европа

В Словакия президентът поиска план при влизане в Еврозоната