"Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада", заяви министър-председателят Бойко Борисов в Червен бряг, където се запозна с разширеното производство на завод с австрийски инвестиции.

Към момента австрийската компания е инвестирала в страната ни повече от 100 млн. лева и е осигурила над 1000 работни места. За разширяването на дейността си в Червен бряг тя инвестира 7 млн. евро, с които предвижда да увеличи производствения капацитет на завода с 30 процента, както и да осигури нови 100 работни места.

Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, отбеляза министър-председателят като добави, че от значение е работата в синхрон на държавата и на местната власт.

Министерството на икономиката помага на Враца за повече инвестиции

Министерството на икономиката помага на Враца за повече инвестиции

Община Враца съдейства на всеки сериозен инвеститор в региона

"Инвеститорите виждат, че и АМ "Хeмус" върви, убеден съм, че догодина вече ще подминем и Севлиево, защото проектите са готови, една част започва да се строи, това ни е приоритет", изтъква Борисов.

"Има ли път, идват инвеститори, улеснява се транспортирането на готовата продукция", каза още премиерът Борисов. По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.