"Личното ми чувство и усещане нямат никакво значение. Надявам се като излязат извън телевизора, да има конструктивен диалог". Това изрази като надежда за разбирателство с ПП-ДБ отново председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Движението за права и свободи.

Това е третата поредна и втората такава, на която присъства лично Борисов, среща между ГЕРБ и другите политически сили в Народното събрание.

Във вчерашния ден представители на ГЕРБ, но без Борисов се срещнаха с ПП-ДБ, а по-рано днес бившият премиер се видя с лидера на БСП Корнелия Нинова и този на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Влезте да пием по едно кафе. Може ли и ние да пием по едно кафе?", обърна се в началото на срещата Карадайъ към чакащите журналисти.

"Надявам се да сформираме конституционно мнозинство или ако ни потрябва, да имаме подкрепата на други партии. Те знаят, и колегите от БСП, и колегите от ДПС, че нашите желания искания са да направим правителство с втората партия. И ако направим такова, в парламента трябва да има едно мнозинство, което да подкрепи въпросите, касаещи Европа, правосъдната система, НАТО. Мнозинства, които да са конструктивни, демократични и да успокоят държавата", резюмира Борисов.

Има ли извън "телевизора" конструктивен диалог с представители на ПП попита news.bg. Борисов обаче се въздържа, умишлено, от коментар, запазвайки прокоалиционно мълчание.

Борисов все още прегръща идеята за кабинет с ПП/ДБ, Атанасов обаче пречил

Борисов все още прегръща идеята за кабинет с ПП/ДБ, Атанасов обаче пречил

За лидера на ГЕРБ председател на парламента "сега не е нужен"

Евроатлантизъм и съдебна реформа - в това са категорични в подкрепата си към идеите на ГЕРБ от ДПС.

"Има една база, на която да водим разговори. Разговорите не са приключили, диалогът продължава", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Но подчерта изрично - все още нищо не е станало, разговорите продължавали.

Предстои лидерът на ГЕРБ да се срещне с представителите на "Има такъв народ" още днес, като ще проведе разговор и с "Възраждане", обаче той ще се състои другата седмица - във вторник, 25 април.

Репликата за кафето може да се възприеме и като напомняне за прословутото кафе на Борисов с предишния лидер на ДПС Лютви Местан, което се осъществи през март 2014 г.