По редица теми, основно евроатлантически като приемане на еврото, ПВУ, но и казуса с Република Северна Македония, ветото към която, припомняме, бе отменено именно с инициативата на ГЕРБ, срещна обща почва между партията на Борисов и "Има такъв народ". Това заяви Бойко Борисов след поредната си совалка из парламентарните коридори.

"Темата Шенген, темата Еврозона, Планът за възстановяване. Това, което вчера заявиха. Много по-отговорна, твърда позиция по отношение на Република Северна Македония - няма как техният президент по такъв начин да говори и да игнорира нашия президент", представи консенсуса между двете политически сили Борисов.

Не мога да говоря от името на друга партия, говоря с лидерите по темите, по които можем да намерим съгласие, заяви Борисов, избягвайки да отговори на въпрос за реакцията на ИТН по темата РСМ.

"Докато водя преговори с друга партия, коректно ли е, според вашата логика, да обикалям другите кабинети и да търся подкрепа", отрече да е търсил гласове за правителство от страна на партията на Трифонов бившият премиер.

"Ако искат, да си кажат - искаме избори. В този парламент, юли месец, ще си говорят по същия начин", влезе в хипотезата да няма кабинет, респективно и работещ парламент и този път, Борисов.

"Обсъдихме, не знам дали е това дори точният термин. Знаете, парламентът в момента е неработещ. Каквито и приоритети да си поставят партиите, те са невъзможни, тъй като нищо не може да се задейства, докато няма председател на НС. Позволиха си останалите партии да направят един технически проблем реален, защото разговорите, които искат да си водят с ГЕРБ, могат да си ги водят и след избора на председател", сподели мнението на ИТН Тошко Йорданов.

Нямало е разговори за кабинет, под никаква форма. Дори и технически, уточни на въпрос на News.bg Йорданов. По думите му този въпрос изобщо не е поставен от страна на ГЕРБ, вероятно и защото са достатъчно опитни и разбирате, че това не зависи от най-малката парламентарна група.

Партията на Трифонов има един основен принцип - ще подкрепя "правилните неща", независимо от коя партия идват идеите, подчерта изрично Йорданов.

Борисов и ДПС на "разговор на кафе"

Борисов и ДПС на "разговор на кафе"

Срещата между двете партии в парламента мина без новина, с подкрепа за съдебна реформа