"Честит празник на всички лекари. Пожелавам Ви да сте все така отдадени на Вашето велико дело - да спасявате животи, да се грижите и помагате на хората".

Това написа във "фейсбук" премиерът Бойко Борисов по случай професионалния празник на лекарите.

Той подчерта, че в този труден период върху лекарите тежи изключително голяма отговорност.

Никога досега здравната система не е била изправяна пред такова предизвикателство. Вече месеци наред водите неравна битка с коронавируса. Положихте много усилия, поехте много рискове. Вие и Вашите семейства изтърпяхте много лишения. Но Вие сте най-важната опора за хората в момента, изтъква Борисов.

По думите му професионализма и смелостта на лекарите са дълбоко ценени от всички. Той изрази и признателността си към всички онези лекари, които загубиха живота си в борбата с вируса.

Премиерът за поредн път призова всички да бъдем отговорни и дисциплинирани, за да изразим признателност към труда на лекарите.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също поздрави лекарите за професионални им празник. Тя изтъкна, че те са на първа линия в борбата с коронавирус и рискуват живота си в името на цялото общество. 

Днес повече от всякога българските лекари имат нужда от нашето уважение и благодарност, отбеляза Нинова. 

По думите ѝ най-добрата признателност към тях е да им гарантираме сигурност на работното място, добре оборудвани болници, условия за специализации, кариерно развитие и достойно заплащане. 

Грижата за лекарите е грижа за хората, отбелязва още червеният лидер.