Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския президент Александър Вучич по телефона. Тема на разговора беше развитието по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

Двамата държавници акцентираха на темите за свързаността, инфраструктурата и подобряването на условията за бизнес и инвестиции в страните от региона. Борисов подчерта колко важно за България е развитието на Западните балкани.

"България отдава голямо значение на активната комуникация и сътрудничество между държавите от Западните Балкани и Европейския съюз и полага усилия за поставянето на този регион във фокуса на внимание", изтъкна министър председателят.

Туск предложи среща на върха за Западните Балкани в София през май 2018 г.

Туск предложи среща на върха за Западните Балкани в София през май 2018 г.

Това е залегнало в списък с предложения за работната програма

Сред обсъдените теми беше и предстоящата в София среща на Бойко Борисов с лидерите на държавите на Западните Балкани, съпътствана от конференция на Световната банка за регионално сътрудничество.

Бойко Борисов и Александър Вучич дискутираха и темите за следващия кръг от четиристранния формат България-Гърция-Румъния-Сърбия. Той ще се проведе в Белград през декември.

Балканите да бъдат пример за мир, стабилност и просперитет, поиска Борисов

Балканите да бъдат пример за мир, стабилност и просперитет, поиска Борисов

На среща с премиерите на Гърция, Румъния и Сърбия

Припомняме, че първата такава среща се състоя по инициатива на българския премиер във Варна през началото на октомври.