Министър-председателят Бойко Борисов нареди организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места да стане личен приоритет на вътрешния министър Валентин Радев. Това стана ясно в хода на оперативно правителствено заседание, свикано днес от премиера.

Дупките по пътищата пречат на премиера да говори за европредседателството

Дупките по пътищата пречат на премиера да говори за европредседателството

Дупките по пътищата се образуват като пломбите на зъбите, обяснява Борисов

Борисов също така възложи на Радев при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР, министърът да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването на работата, ако бъдат докладвани проблеми.

"Първо, използвай пътуванията си за тези анализи, защото ти пътуваш с цялото професионално ръководство, говори с всички кметове по места, не само на големите градове, но и кметските наместници, село по село - там, където е необходимо - камери, да им се помогне", заяви Борисов. По думите му Радев трябва да се срещне с всеки кмет, който да докладва дали в населените места мерките за сигурност имат ефект. Радев вече е длъжен и да осъществи връзка между кметовете и мобилната група или полицията, които да бъдат 24 часа на разположение на съответния кмет.

Нови директори на МВР-Видин и на МВР-Враца

Нови директори на МВР-Видин и на МВР-Враца

Старши комисарите Петър Коцин и Янко Янколов са новите директори

"Да се направи видеонаблюдение, където няма, или полицаи, като видеонаблюдението да се изведе в полицейската служба. Заемаш се с тази задача и я приключваш до един месец. До анализа в Хисаря това трябва да е факт", нареди още Борисов. От своя страна Радев поиска повече време - поне месец. Борисов обаче го отразя: "Има време, две седмици е много време отсега като се обадите".

 

"След като мине анализът, влизат кметовете при теб, полицаите да са там. На всеки кмет по две минути да отделиш, да каже: "При мен идват; при мен не идват; при мен е добре; при мен не е добре - не съм ви видял очите или минават от дъжд на вятър", нареди премиерът и добави, че коалицията (ГЕРБ-ОП - б.р.) е поела ангажимент да се работи по отношение на битовата престъпност.

 

"Оставяш всичко друго и се занимаваш само с това", заповяда Борисов. От своя страна силовият министър отговаряше на премиерските заповеди с "Разбрах!".

Освен битовата престъпност на срещата главна тема беше и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон.

И охранителите скочиха срещу текстове в Закона за частната охрана

И охранителите скочиха срещу текстове в Закона за частната охрана

Охранителите искат срокът да се удължи до 1 година