Това е просто недопустимо, надявам се да я накажат. Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с ученическото състезание в Пещера, организирано от депутата от ГЕРБ Красимира Симеонова.

Министър-председателят, който присъства на великденско тържество на Сдружението за европейско развитие на глухите младежи в България, отказа да коментира повече.

Борисов пожела на младежите хубави празници и да се радват на пролетта и живота. Той подчерта и че правителството е обявило Разпети петък за неработен ден, „така че заедно да бъдем съпричастни с Началника".

На събитието присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя пожела на младите хора да изявяват своите таланти и да са удовлетворени от това, което правят, съобщава Фокус.

По-рано от БСП поискаха казусът да бъде разгледан от Етичната комисия в парламента, а ДПС определи случая като най-големия скандал на прехода. От ГЕРБ изслушаха Красимира Стоянова, но обявиха, че ще се произнесат след проверката на Регионалния инспекторат по образованието.