С Македония ще работим за нулеви ставки между двете държави. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след среща с македонския си колега Зоран Заев.

605 милиона евро е стокооборотът между България и Македония, похвали се Борисов.
Ако паднат нулевите ставки между България и Македония, стокообменът между двете държави, щял да скочи на 1 млрд. евро, похвали се премиерът Борисов. 

Заев: Пример сме за новата реалност на Балканите

Заев: Пример сме за новата реалност на Балканите

Заев поздрави Борисов за храбростта и неговия евродух

Не е свършено всичко, но трябва да се направи така, че да се увеличи доходът и да нарасне икономиката, поиска министър-председателят.

Премиерът коментира и вече отминалото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. По думите му европредседателството остава в историята с това, че е поставена на масата темата за Западните Балкани.
Колкото и да не му харесва на някого, всички държави в света го научиха, похвали се премиерът.

"Благодарение на тази тема, когато никой не вярваше, че може да се тръгне по тази тема. Никой не е вярвал, че само за една година България и Македония ще се разберат, Македония и Гърция ще се разберат", посочи Борисов.

Премиерът посочи, че договорът за добросъседство с Македония ще бъде вграден в успеха на Македония.
"По най-бързия начин ще искаме ратифициране от Европейската комисия на протокола за присъединяване на Македония към НАТО", увери Борисов.

Споразумението с Гърция завършва мира на Балканите според Заев

Споразумението с Гърция завършва мира на Балканите според Заев

Договорът носи политическа стабилност и икономически просперитет за всички

"Колкото и да не им се вярва на някои български граждани. Изведнъж с българското председателство всичко стана за шест месеца - дали е случайно", обърна се премиерът към Заев.

Борисов посочи, че думите на македонския му колега Зоран Заев са достатъчно силни, за да стигнат до всеки един български гражданин.

Премиерът благодари на цялата Европейска комисия, както и на лидерите на Европа, които не са вярвали, а и са го съветвали да не избира темата за Западните Балкани.

По време на брифинга пред журналисти беше подписана и "Програма за сътрудничество в областта на културата" между България и Република Македония.
Документът бе подписан от македонския и българския министър на културата Асаф Адеми и Боил Банов.

България бе избрана за логистичния аутосорсинг център на света от Световната банка, похвали се българският премиер.

Борисов приветства ратификацията на договора от Преспа

Борисов приветства ратификацията на договора от Преспа

Премиерът изтъква усилията, вложени по време на българското европредседателство