Разразилият се скандал на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, когато премиерът Бойко Борисов пристигна неканен при съдебните кадровици имаше широк отговор и в социалните мрежи. Лидерът на ДСБ, който подготвя нов политически проект, коментира ситуацията, че премиерът е имал шанс да се оттърси от слугинажа.

"Аз бях подчинил всяка амбиция и лични планове на тази конституционна промяна. Заради нея поддържах власт, която не го заслужаваше, заради отмятането от постигнатия компромис напуснах властта. И останах верен и на подписа си, и на принципите си", пише Кънев по повод днешните изказвания на г-н Борисов пред "независимия" ВСС, който се отчита с SMS ...

Олекваме и вие, и аз – заяви вбесеният Борисов на шефа на ВКС Лозан Панов
Обновена

Олекваме и вие, и аз – заяви вбесеният Борисов на шефа на ВКС Лозан Панов

Борисов искал да обясни, че няма общо с "Яневагейт"

"Всеки прави избори, в живота и политиката. Господин Борисов можеше да избере да се отърси от слугинажа, който му пише SMS, и от политическата зависимост от Първанов и Пеевски. С Христо му дадохме тази възможност на тепсия.

Той направи избор да върви с Първанов и Цацаров и Пеевски, да си получава SMS-ите. Да не ми го прехвърля. Негов си е. Вярвам, че е голям човек и решава сам, не аз вместо него", пише Кънев .

"Днешното развитие показа тежестта на направения избор. В един ден, властта понесе отговорността за мафията в съдебната власт и покриването на кадровите скандали.

Правосъдният министър Христо Иванов хвърли оставка, Борисов я прие
на живо

Правосъдният министър Христо Иванов хвърли оставка, Борисов я прие

След гласуването на състава на двете колегии към Висшия съдебен съвет

Защото за хората, които ти се отчитат, ти отговаряш. И в същия ден получи наглото изнудване от Първанов в сферата на външната политика. На 9 декември, (тогава в парламента бяха приети промените в Конституцията, а правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка - б.р.) г-н Борисов избра да отвори врата, която сам не може да затвори обратно. И няма съюзници, които да искат да я затворят", постна Кънев.