Дойдох да си видя заместник-председателя, дали са го настанили, дали е добре и дали има условия за работа.

Така премиерът Бойко Борисов обясни идването си в парламента малко след като Синята коалиция поиска оставката на председателя на земеделската комисия Десислава Танева и след като в пленарна зала напрежението си вдигна около Закона за приватизацията. Борисов допълни, че е искал да чуе и мнението на депутати от ГЕРБ по няколко теми, по които чул че се шуми.

За кучетата, започна Борисов, трябва да е готов законопроекта до два-три месеца и текстовете да се отнасят не само за тези, които малтретират тези животни, но и за потърпевшите да е записано какво наказателна отговорност ще носят собствениците на домашните любимци.

Другата тема, по която Борисов е разговарял с депутатите от ГЕРБ е свързана с закон, предизвикал недоволството от майки, загубили децата си.
Преди няколко дни премиерът се е срещнал с тях и е помолил новия зам.-председател Анастас Анастасов и да им обясни, че законът не позволява споразумение, а съкратено производство.

Като пример Борисов посочи Сиси - убиецът от Перник, който само за един месец е бил осъден и то с доживотна присъда.
Премиерът каза, че очаква Анастасов да обясни на родителите - „че това, което го има като текст, е всъщност точно това, което те искат."

Борисов не пропусна да се изкаже и по пресния скандал от пленарната зала - за Закона за приватизацията.

Експертите категорични - областните да продават малки обекти. 
                                   Още...

Предложените на управляващите за промени в закона предвижда имоти до 500 000 лв. да се продават от областните управители, а не от агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Това предложение предизвика упреци и обвинения в лобизъм. Независимо от несъгласията, изразени при първото четене на закона, той беше приет.

Борисов съобщи, че от сутринта е направил бърза консултация с областните управители, а те са потвърдили, че най-много обекти за приватизация са до 10 000 лв.

Затова още днес депутатите ще предложат поправка в законопроекта - не до 500 000 лв., а до 10 000 лв., съобщи Борисов и подчерта - „Ние сега го правим за областните управители до 10 000 лв."

Анастас Анастасов каза в присъствието на премиера, че между първо и второ четене на закона се предлага да се намали сумата от 500 000 на 10 000 лв. и поясни, че тази промяна ще улесни продажбата на имоти с ниска данъчна оценка.
Останалите имоти - над 10 000 лв.- ще бъдат в прерогативите за Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.