Искаме сивият сектор да излезе на светло. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с бизнеса. Такава била и целта на наредбата на Министерството на финансите за хотелиерите и ресторантьорите (Наредба Н-18).

Той недоумява защо всички се сърдят, че държавата си влиза във функцията. Искате на черно да си купувате краставиците, доматите и месото, подчерта Борисов по адрес на ресторантьорите и хотелиерите. Той още днес можел да отмени наредбата, но пак щяло да има критика, че държавата я няма.

 Търговците се готвят за нов протест срещу наредба Н-18 на НАП

Търговците се готвят за нов протест срещу наредба Н-18 на НАП

До момента са дадени 300 млн. лв. за касови апарати

В Гърция имало добър туризъм, защото там имало по-добри готвачи, сервитьори и отношение. Според него се криели обороти. Премиерът настоява за публичен дебат по темата за наредбата.

Борисов иска да налага правила. Амбицията му е да хванат укритите доходи, за да има повече пари за пенсии и други социални плащания. На държавата й трябват средства, за да смени тръбите на водопроводната мрежа в страната. 12 милиарда лева са сметките на сектора, за да се смени цялата ВиК мрежа. Кой пести вода в България, пита министър-председателят. В кои хотели в Европа се пие вода от чешмата, недоумява той.

Бойко Борисов иска да прибере у нас студентите ни в Китай заради коронавируса. Истерията вече се усещала. За ЕРМ 2 той каза, че в едно семейство всеки трябвало да знае какви са семейните финанси и кой колко харчи. През април той иска да влезем в чакалнята на Еврозоната и в банковия механизъм. Това ще гарантира, че повече банки няма да падат, подчерта Борисов. Няма да се повишават цени, отсече премиерът. Влизаме с този курс на еврото или както той отсече: "Ясно и точно."

Той защити и ТОЛ системата, чиято цел била, който повече троши, да плаща повече.

В 36 града протестират срещу НАП заради наредбата за ресторанти, хотели, кафенета

В 36 града протестират срещу НАП заради наредбата за ресторанти, хотели, кафенета

Работят облечени в жълти жилетки

Борисов не иска да се затварят въглищните централи заради зелената сделка. Да си поговорим за камините, призова той. Камините от елитните квартали бълвали вредни емисии, по думите му. "Защо в Париж не пушат или в Лондон не пушат?", попита Бойко Борисов. По-лесно ни е да кажем, че в циганските квартали печките горят, изтъкна той. Освен това и старите коли отделяли мръсотия във въздуха.

Зелената сделка ще влезе въпреки усилията на Полша, Чехия и нашите усилия, заяви още Бойко Борисов. Имало много решения да вземат. Трудно политическата класа ще вземе тези решения в това популистко време, каза още премиерът. Ние в Европа ще сме авангардни, коментира той за зелената сделка.

КНСБ: България е най-големият губещ от "Зелената сделка" на ЕК

КНСБ: България е най-големият губещ от "Зелената сделка" на ЕК

Според Пламен Димитров това въобще не било "сделка"