"Промяната уби България. Перфектната буря ще дойде догодина. Тя ще ни занули докрай. Това на изборите хората трябва да го знаят. Държавата има последни издихания, за да може нещо да се спре", заяви той в живо излъчване през фейсбук от торовия завод в Димитровград, който обяви преди дни, че спира работа заради високите цени на природния газ.

Няма нищо - газ, петрол, и дърва няма дори, изреди отново Борисов. Едновременно с това се взима 800 млн. нов дълг, кой ще го връща този кредит, пита Борисов, макар и да не посочи, че тези пари всъщност са кредит за стабилизиране на "Булгаргаз". Освен това какъв е този търг, обявен от "Булгаргаз".

С поглед към Газпром кризисен щаб решава „хаоса и разрухата“ в енергетиката

С поглед към Газпром кризисен щаб решава „хаоса и разрухата“ в енергетиката

Прословутите договорени 7 танкера с втечнен природен газ са на ниво оферта, обяви Гълъб Донев

Все едно две Марици дадоха, да бяхме построили Хемус с тези пари. Борисов поиска да му се покаже един километър магистрала, един километър жп линия. "Защо не ни показаха как се строи? Покажете ми за година и половина вашето! Нито един търг не е игран, нито една процедура. Гордостта им е, че са спрели "Хемус" и Велико Търново-Русе", добави Борисов.

По думите му към момента няма изграден обход на Хасково и Пловдив, а заводите един по един спират работа.

"Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент. Говоря ви това от няколко години. Само, че клиентът трябва да има поне мъничко, за да си плати", посочи Борисов. 

"Когато се осъзнаете мили българи, тогава ще е толкова късно..."

"Колкото и да се мразим с Радев и неговото правителство не заслужава това. Виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотация. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам".

Кметът на Стара Загора също взе отношение, а лидерът на ГЕРБ го посъветва Хасково и Стара Загора да се обединят срещу унищожаването на региона.

Не ви ли е срам да харчите руски петрол и руско ядрено гориво, защо, когато ГЕРБ са искали да сключат договор с "Уестингхаус", са скочили... какво е това двуличие, защо ние няма да се къпем...? 

Теменужка Петкова: Диверсификация, но по модел "Харвард"

Теменужка Петкова: Диверсификация, но по модел "Харвард"

Петков завъртя един кран, но какво потече по този кран, никой не разбра

Гърция и Турция печелят на сметка на българския потребител. Това ни донесе промяната - смърт на индустрията. Колкото и да не учили математика, това е аритметика, иронизира присъстващите журналисти лидера на ГЕРБ, като през цялото време се обръщаше повече към тях, обиден че отразяват другите партии и най-вече "Продължаваме промяната". 

В момента, в който хората ни изберат, Борисов увери, че ще даде такъв екип, че да намали всички цени, обеща Борисов, а на въпрос дали може да промени в цяла Европа, лидерът на ГЕРБ видимо се ядоса, но уверено отговори: "Да, разбира се, ще дам такива цени и то за цяла Европа." Как ще стане това - ще отвори Мариците да работят на пълни обороти и стори още един реактор. "12 години сме го правили, но тогава не сте ни питали как."

Приказките за цяла Европа ги забравяйте, щото в цяла Европа няма машинно гласуване, обоснова се Борисов, макар и да не стана ясно как точно обвързва цените на енергийните източници в Европа с технологията на гласуване у нас.

ГЕРБ отива на избори да бори политическата шарлатания

ГЕРБ отива на избори да бори политическата шарлатания

Партията ще търси свежи попълнения за листите си

През цялото време бившият енергиен министър Делян Добрев допълваше думите на Борисов с уточнения.