Кметът на София Бойко Борисов нарече клевета твърденията, че по времето, когато е бил главен секретар на МВР, е потулил злоупотребите в „Топлофикация - София".

В "Тази сутрин" по бТВ Борисов каза, че ще изчака позицията на главния прокурор Борис Велчев, който по думите му още днес публично ще потвърди, че става дума за клевета.

Столичният кмет обаче бе категоричен, че за времето, когато е бил главен секретар на вътрешното ведомство, всички материали, стигали до него, са стигали и до тогавашния вътрешен министър Георги Петканов.

Според Борисов обвиненията на Петков лесно могат да бъдат проверени от документите по случая, с които главна прокуратура разполага.

Припомняме, министър Румен Петков каза, че през февруари миналата година в МВР е постъпил сигнал срещу бившия изпълнителен директор на "Топлофикация-София" АД, а пет месеца по-късно работата по случая е спряна, за което според министъра е отговорен Бойко Борисов.

Вчера кметът на София каза, че докато е бил главен секретар, до него не е стигал сигнал срещу Валентин Димитров.

Междувременно главният прокурор Борис Велчев категорично заяви, че прокуратурата няма да бъде въвлечена в политически диалог.

Относно сигналите за нарушения, свързани с "Топлофикация "-София и бившия й директор Валентин Димитров обвинител №1 заяви, че всички изнесени факти ще бъдат проверени.
Подадените сигнали от МВР за прикриване на данни също ще бъдат проверени.