Премиерът Бойко Борисов поздрави македонския си колега Зоран Заев за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си.
Това стана в швейцарския курорт Давос по време на Годишната среща на Световния икономически форум, съобщиха от МС.

Борисов насърчи Заев да продължи преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата.

В Давос Борисов разговаря за усилване стокообмена със Саудитска Арабия

В Давос Борисов разговаря за усилване стокообмена със Саудитска Арабия

Срещата в Рияд бе отлично начало за ползотворно сътрудничество

Ситуацията на Балканите и евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани обсъдиха Борисов и бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери.

По време на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос Борисов имаше неформална среща и с премиера на Естония Юрий Ратас. Българският премиер имаше среща в неформална обстановка и с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи.

По-късно от пресцентъра на МС съобщиха, че премиерът Бойко Борисов и управляващият директор на МВФ Кристин Лагард са коментирали доброто сътрудничество между правителството и Фонда, както и отличните макроикономически показатели на страната ни. Последната мисия на МВФ излезе с положителни заключения за държавните финанси, финансовия сектор и надзора на банките.

България и Германия имат отлично партньорство в областта на отбраната, както в рамките на НАТО, така и на ЕС, потвърдиха в разговора си премиерът Борисов и министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен. Двамата оцениха като стъпка напред в интеграцията на ЕС установяването на Постоянно структурирано сътрудничество в областта на отбраната.