„Бъдещето е в резервните части на човека. Виждам възможност България да направи своя пробив, тъй като има много добри специалисти".
Това каза премиерът Борисов в отговор на парламентарно питане от Яне Янев за приоритетите на правителството.

Премиерът започна обаче отговора си с констатацията, че в средата на мандата българите най-после са разбрали какво искат да направят управляващите.
За това помогнала и телевизията, по която хората гледали как премиери на други страни казват на гражданите си - да, ще боли, ще режем пенсии, заплати...

„Вече има много места, където от стволови клетки - да, не могат да направят цяла ръка, но от стволова клетка произвеждат яйцеклетка", разви тезата си за приоритетите Борисов. По думите му, ако тук се съсредоточим, можем да заявим приоритет за бъдеще, който е много иновативен в света.

Според премиера направеното досега по другата приоритетна област - електронното правителство е на парче. Всички министерства са похарчили милиони, направили са си системи, които не са съвместими. В Министерството на транспорта има дирекция електронно правителство и в следващите 6-8 месеца задачата им е да асамблират системите навсякъде.

Подсетен от Яне Янев за завареното наследство, Борисов разказа, че неговото правителство е трябвало да довършва проекти като Цанков камък, магистрала "Люлин", „изсипахме един кош пари", каза Борисов и посочи, че само Водното огледало струва 24 милиона.
По думите му правителството е заварило такива инвестиции в енергетиката, които са заровили държавата. Борисов визира ТЕЦ 1 и 3 от „Мариците", „Белене" и т.нар. ВЕИ-та (възобновяеми енергийни източници).

300 милиона трябва да платим за мотрисите, 1,8 млрд. - за облигационния заем, добави той и подчерта, че трябва да мислим за 2013 г. и сега да спестим парите.

На репликите от страна на БСП той отвърна, че техният кикот му струва много пари, а от друга страна от техните проекти на него не му е до смях.

Според Борисов България има много добър енергиен пръстен и е добре да се инвестира във водната енергетика и енергийната ефективност.

Яне Янев съобщи на премиера, че от РЗС са предоставили сигнал на финансовия министър за грандиозна далавера, както определи сделката на Милен Велчев за външния дълг. Той изрази надежда един ден парите да бъдат върнати в патримониума на държавата.