Премиерът Бойко Борисов не бърза с оставките, но е категоричен, че след като има нарушител и нарушения - компромис няма да се прави с никого.

Това коментира Борисов пред журналисти при представянето на новото оборудване за МВР.

Борисов два пъти повтори, че ясно и точно се е разпоредил, че при нарушения трябва да се отстраняват хората от постовете. Това, което се е случило обаче, е че зам.-шефката на ДФ "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон е на сайта на къщата за гости, още е на работа и реално не е отстранена. Порожанов бил обяснил, че е така, тъй като не се е събрал съвета, за да се приеме решението. Ако някой иска да си пази някого, да си го пази, посочи Борисов и допълни, че компромис няма да се прави с никого. Нарушителите или там, където има нарушение, да си носят последствията.

"Детето на народа" Борисов ще действа брутално с имотните афери

"Детето на народа" Борисов ще действа брутално с имотните афери

Денят "прошка" ще е на 26 май

Затова и Борисов не е имал съмнения при приеманата на оставката му, стана ясно от думите на премиера, който обаче не отговори директно на въпрос дали пък оставката не е била поискана.

На въпрос дали е ясно кой ще заеме поста на Румен Порожанов, Борисов заяви, че е ясно, но първо иска да уведоми коалиционните партньори и след това обществеността. Усилено се говори, че това ще бъде бившият министър Десислава Танева, която заемаше поста в предишното правителство на ГЕРБ.

Борисов похвали министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който изключително много се грижи за своите хора, осигурявайки им добро оборудване. Това по думите на Борисов е грижа не само за служителите на МВР, но и за самите арестанти, тъй като с добро оборудване се пази и техния живот и здраве.

Припомняме, по-рано днес Румен Порожанов подаде оставка като министър на земеделието, храните и горите с мотива, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Още преди седмица той изрази готовност да напусне поста, ако Борисов поиска това. 

Порожанов хвърли оставка

Порожанов хвърли оставка

Борисов прие оставката му