Не е виновен президентът, виновни са самонадеяните хора, които забъркаха тази каша. Това заяви в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV.

В румънската столица той участва в конференцията на ЕНП.

"Ние сами се поставихме в тази ситуация заради неразумното поведение на колегите. Не зная защо за толкова неща не си държат на думите. Не зная защо точно на 6 март се подаде тази оставка, може да е в понеделник, вторник или сряда, когато сме уточнили всичко", отбеляза Борисов.

По думи на лидера на ГЕРБ не президентът е виновен, а "тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза".

Борисов посочи, че Румен Радев е разумен човек и "няма да иска да се забърква в тази каша, в която вкарахме политическата система".

ГЕРБ тълкуват прибързаната оставка на Денков: ПП-ДБ не искат преговори, а нови избори

ГЕРБ тълкуват прибързаната оставка на Денков: ПП-ДБ не искат преговори, а нови избори

Без Мария Габриел ГЕРБ не могат да влязат в преговори

По негови думи всичко станало заради егото и гордостта на ПП-ДБ.

"Те не могат да разберат нещо елементарно - премиерската роля се обезличи у нас", категоричен бе Борисов.

Той се обърна към политическите анализатори и заяви, че никой не иска премиер, който да е "послушко". Според него е редно Мария Габриел да определи с кои министри иска да работи.

Борисов даде за пример акад. Николай Денков, който по негови думи не може да вземе нито едно решение, което не е съгласувал с Кирил Петков, Асен Василев и още няколко души.

"Аз не искам Мария Габриел да се чувства послушна и затова най-човешки им казах, че се връщаме в четвъртък и можем да седнем, за да преговаряме. Или не сме готови - отиваме и връщаме мандата", поясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов вече иска радикални реформи в кабинета

Борисов вече иска радикални реформи в кабинета

Възмутен е от действията на ПП-ДБ