Някой като ми заговори за корупция в България - аз му показвам метрото. Това заяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод днешното откриване на третия лъч на подземната железница.

Трасето от бул. "Владимир Вазов" до "Красно село" е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

Борисов изтъква, че само за 11 години дължината на метрото се е увеличила с близо 40 км.

60 000 столичани ще ползват третия лъч на метрото

60 000 столичани ще ползват третия лъч на метрото

До началото на 2021 г. целият участък влиза в експлоатация

"Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София", изрази гордостта си от свършеното премиерът. По негови думи строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова не можело да се говори за корупция.

Министър-председателят посочва, че това е била най-трудната отсечка на метрото. По сложни терени се строели и Южната дъга на София, магистралите "Хемус", "Струма" и "Европа" и газопроводите. Управляващите обаче нямало да се откажат, защото по негови думи силата им била в действията.

Борисов напомни, че преди ГЕРБ да дойде на власт, е имало само 10 км метро и магистрала до Правец. Той призова гражданите да да пазят новата придобивка, защото тя не е даденост.

Третият лъч на метрото тръгва на 26 август

Третият лъч на метрото тръгва на 26 август

В момента продължава работата на приемателната комисия