Емакспрес

Радвам се, че този път службите документираха как се провалят делата.

Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия, коментирайки ареста на бившия военен министър Николай Цонев.

Службите работиха добре и показаха как чрез подкуп се проваля едно дело - именно във фазата между МВР, прокуратурата и съда. Много пъти сме се питали как полицията може 20 години да не събере годни доказателства, как в досъдебната фаза се прави така, че делото още като отиде в съда да падне.

Ето за това идват и условни и оправдателни присъди, обясни Бойко Борисов. Когато делото влезе в съда, то е опорочено с провала на доказателства.

Министър-председателят коментира и проваления импийчмънт на президента Георги Първанов, определяйки го все пак като нещо положително.

По думите му първо всички ще бъдат по-внимателни към нарушаване на конституцията и второ - „видя се, че РЗС е партия на Тройната коалиция", добави Борисов.

Който е престъпил закона, си носи последствията, независимо дали сме спали в една стая. Това е разликата между мен и тях.
Това каза премиерът по повод ареста на Алексей Петров и факта, че двамата са били приятели и съотборници.

На въпрос за атаките на БСП към Цветелина Бориславова - Борисов отговори: Нека да кажат какви са им основанията. Мисля, че в безизходицата си опират пак до някакъв личен мотив.

Борисов заяви, че се знае, че няма приятели и че никога не е помогнал на никого.

От бъдещия министър на здравеопазването премиерът очаква той да е по-бърз в реформите. По думите му Божидар Нанев бил „малко плах", освен това е имало огромна съпротива от хора, на които статуквото им харесва.

Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе своята отговорност, каза премиерът по повод на ареста на Борислав Гуцанов при операция „Медузите" във Варна.

Борисов припомни и че Гуцанов е един от най-близките хора до лидера на БСП Сергей Станишев.