Премиерът Бойко Борисов инспектира днес строителните работи по Околовръстното шосе на София.

Той започна обиколката от новопостроения мост над село Лозен, придружен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Премиерът обясни, че движението е направено така, че да не се затваря целият участък. За моста до Лозен той отбеляза, че 30 дни могат да се видят промени.

Борисов бил пред дилема за личното си оцеляване - политически и физически

Борисов бил пред дилема за личното си оцеляване - политически и физически

Според Осман Октай Борисов се страхува да не бъдат осветени други негови зависимости

Борисов изтъкна, че за пет минути хората ще стигат от "Младост" до АМ "Тракия" - нещо, което преди е отнемало повече от час. Това е огромен трафик, ще видите как ще диша градът, отбеляза той.

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде възстановено до 10 септември. Участъкът се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.

"Другите да ми покажат за 30 години какво са направили. Оставям на хората да преценят", заяви премиерът.

Борисов направи и някои прогнози, че за световната и българската икономика предстои тежка година.

Той посочи, че БВП по света пада и икономиките търпят огромни щети. По-лошата новина понегови думи обаче е, че заболелите от коронавирус в Европа са се върнали на нивата от месец март. Няма никакъв шанс икономиката през следващата година да тръгне нагоре, категоричен бе министър-председателят.

Борисов се хвали с 32% по-малко болни от COVID-19 у нас при ръст на пандемията в света

Борисов се хвали с 32% по-малко болни от COVID-19 у нас при ръст на пандемията в света

България била една от малкото страни с правилен подход, и то без да тегли заем

"Предстои най-тежката година и половина, подготвяме план за следващите няколко месеца. Влизайки в кризата, държавата трябва да е подготвена. Който и да управлява, тя трябва да е подготвена", предупреди той и изтъкна, че страната ни продължава да управлява най-добре пандемията в Европа.

"Няма един сектор да не работи в момента, за разлика от цяла Европа. И показателите ни пак са най-добрите", заяви Борисов.