Реформаторът Радан Кънев е уверен, че Борисов е подронил доверието на НАТО 

Премиерът Борисов подрони доверието на НАТО към България с поредица от популистки изказвания, свързани с Черноморския басейн. Изказвания, които разбира се рухнаха в последните дни драматично.

Това повтори пред журналисти в парламента съпредседателят на РБ Радан Кънев, след като проведе среща с военния министър Николай Ненчев.

Припомняме, Кънев от рано сутринта атакува премиера от една страна и хвали министрите Ненчев и Митов от друга. Може би затова депутатите от ГЕРБ набързо привикаха военния министър в парламента да обяснява за отношенията си с управляващите.

Борисов обвини Радан Кънев в „нагла лъжа, клевета и измислица“
Обновена

Борисов обвини Радан Кънев в „нагла лъжа, клевета и измислица“

Даже аз на събора на БЗНС ходих с министър Ненчев и се радваха хората, каза премиерът

Радан Кънев заяви, че отлично се разбира, че тук не става дума за сойки и за яхти, а за сериозен проблем с националната ни сигурност.

„От там нататък неговата реакция много ясно показва, че разбира за какво става дума, съзнава гафа, който е направил, и се защитава по един неуместен и гузен начин. Това е негов проблем, не мой”, заяви Кънев по повод изявлението на Борисов по темата в началото на днешното правителствено заседание.

ДСБ лидерът бе категоричен, че няма негови министри в кабинета и никога не е имало такива.

Ненчев принуден да опровергава Радан Кънев за отношенията си с премиера
Обновена

Ненчев принуден да опровергава Радан Кънев за отношенията си с премиера

Депутатите от ГЕРБ спешно го привикаха в парламента

„Искам много ясно да кажа, че това е мой разговор с премиера по тази тема, а неговата болезнена реакция показва, че много добре осъзнава гафа, който е направил. Фактът, че неговите министри са лоялни към него, е добре известен и това е добре за държавата. Това, че той не е лоялен към тях - е зле за държавата. Ако има спор тук, той е между мен и Борисов и Ненчев няма нищо общо, нито пък депутатите от ГЕРБ”, категоричен бе Радан Кънев.