Кандидатите за ротационни премиери при обща формула с втория мандат на ПП/ДБ Николай Денков и на ГЕРБ Мария Габриел са "много близко до решение". Това коментира преди началото на парламентарното заседание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Още преди изборите казах, че единственото добро е експертно, широко правителство, ако не стане между първите две партии. Мария Габриел и Денков водят преговори, мисля, че са много близко до взимане на решения. Но все пак докато всичко не е договорено, нищо не е договорено", каза той.

"Не", отсече Борисов, попитан дали партията му е предложила експерти за министри. Това пряко противоречи на думите му от вчера, когато заяви, че следва да има кабинет на "взаимната отговорност", както и на думите на Николай Денков от по-рано сутринта, който заяви, че и той, и Мария Габриел, предлагат имена.

Борисов не дава имунитет, ГЕРБ искат кабинет със споделена отговорност

Борисов не дава имунитет, ГЕРБ искат кабинет със споделена отговорност

Лидерът на ГЕРБ привърза и министри на Радев в усилията да няма редовен кабинет

"Партията на промяната искат сами да си носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с "Да, България" отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър и те ги приемат, това е тяхно право."

Попитан от News.bg да коментира защо тогава преди минути Денков е заявил и че Габриел е предлагала експерти, Борисов отвърна: "Еми хубаво е да предложи, и другите партии да предложат. Много е тежко времето и трябва да се взимат много големи решения. Не е по силите на нито една партия, но те (ПП) имат високо самочувствие."

Бившият премиер отново отрече да има каквото и да е общо с Ивайла Бакалова, която отправи обвинения срещу Борисов в ефира на Нова телевизия, че й е било предадено, че Борисов бил казал, че "ще ги приключи".

"Аз не я познавам тази жена. Никога, по никакъв начин, никъде не съм се срещал с тях. Какво да приключвам?", посочи той. И ядосано коментира, че откакто съдебната реформа станала факт, в медиите се говорило постоянно "Бойко Борисов, Бойко Борисов". В крайна сметка след този въпрос редовната сутрешна сводка на лидера на ГЕРБ приключи скоропостижно, като времетраенето й бе доста по-кратко от обичайното.