Единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е като се подобрява непрекъснато средата на живот. Това написа в социалната мрежа Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който днес е на обиколка във Велинград.

По-рано през деня неговият дългогодишен заместник в партия ГЕРБ Цветан Цветанов, който изгради местните структури и три пъти беше началник на предизборния щаб, представи своя политически проект "Републиканци за България". 

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

"Затова го правим, не да ни викнат "Браво", а да видят, че ги обичаме"

Да се строят пътища и храмове, да има работни места, да има перспектива за младото поколение. Радостен съм като виждам колко доволни са хората в Кръстава от дългоочакваните ремонти в селото. Това ми дава увереност, че сме на прав път, пише във Фейсбука на премиера.

За разлика от предишните му лайф излъчвания сега на неговата страница са кратки видеа с анонс.

"Пътищата, които строим в Родопите, са за хората. За да виждат българските мюсюлмани, че държавата се грижи за тях. За да живеем всички в мир и разбирателство. Понеже нашите опоненти никъде не са построили нищо - сега ни атакуват с манипулации, че пътищата тук се правили заради нова мина. Абсолютна лъжа. Те друго не могат. Точно ние бяхме и хората, които спряха мината за добив на волфрам край Велинград", пише на страницата на Борисов.

Докато пътуваше премиерът отново изтъкна строежа на пътища.

"Много работа е свършена по обновяването на панорамния път между Кръстава и Аврамово. През зимата дейностите тук ще са силно затруднени, затова е важно темпото на строителство да остане бързо. Направихме нов път от с. Грашево до разклона за Велинград и Сърница", каза Борисов и отново се обърна към опонентите си, че говорели хубаво на жълтите павета.