Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени всички членове на областното ръководство на ПП ГЕРБ - Добрич, съобщиха от ГЕРБ.

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов
Обновена

Депутатът Мартинов искал 4 т суджук за премиера Борисов

Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, показва проверка

Това стана часове след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че депутат от ГЕРБ е изнудвал бизнесмен от Добрич за 4 т суджук с уговорката, че е за премиера Бойко Борисов. Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник.

Борисов е разпоредил на заместник-председателя на партията, който е и председател на Парламентарната група на ГЕРБ - Цветан Цветанов, да предприеме незабавни действия за информиране на членовете на Изпълнителната комисия с предложението за освобождаване на членовете на местния партиен клуб.

Освен това председателят на ГЕРБ предлага на ИК да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Добрич.

Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури в понеделник.