Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за съвместно управление след изборите, съобщава БНР.

На среща със симпатизанти от столичния район "Възраждане" той призова лидерите на обединението да се откажат от обвиненията към партията му и да се съгласят на "тежки реформи".

"Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство - или тези служебни правителства, могат да изкарат много дълго", предупреди Борисов.

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

Целта е да се спре Пеевски да презареди своето влияние, уточнява Христо Иванов

Той настоя за незабавни разговори по отношение на финансовата политика и за изпълнение на критериите за членството на страната ни в еврозоната.

"Какво правим - да ми каже Христо Иванов - с бюджета, МВФ. Всички финансисти казват: сваляйте на 1%, режете разходи, вдигайте данъци. Това е единственото възможно във финансовата политика", отбеляза Борисов.

Според Борисов редовното правителство и ротация са се провалили заради "арогантността, себелюбието, постовете и пътуването", а правителството е счупено от ПП-ДБ. Те, ПП-ДБ, имали пъклен план с извиване на ръце, за да вземат всички министерства, ДАНС и МВР.

Лидерът на ГЕРБ ги обвини и че всъщност работят изцяло в полза на Путин, тъй като в момента в България има само руски газ. Закани се и че ако намери партньори в парламента, ще предложи забрана изцяло на руския газ - както за руския петрол.

По негови думи членовете на ГЕРБ не искат повече партията им да управлява заедно с ПП-ДБ.

Той отхвърли твърденията, че Делян Пеевски управлява ГЕРБ и изтъкна пред симпатизантите си, че "усещането, че се връщаме на власт, се засилва".

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

ПП-ДБ сами се изтикали от една възможна власт