Сегашната сглобка се осъществява невъзможна след изборите на 9 юни, но за сметка става възможна Тройна коалиция - ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". Това заяви бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов пред БНТ.

Той очаква 2 млн. души да излязат да гласуват на изборите 2 в 1. "Драги българи, излезте и гласувайте. На пазара има достатъчно стока, от която да се избере", призова проф. Михаил Константинов. Той очаква ГЕРБ, ДПС и ИТН да качат резултатите си на предсрочните парламентарни избори.

Според него ПП-ДБ сами са се изтикали от една възможна власт след предсрочните парламентарни избори. ПП-ДБ са си абсолютно виновни за това, което се случи, заради неумение в политиката, посочи проф. Константинов.

Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори днес

Галъп: ГЕРБ-СДС изпреварва ПП-ДБ с 10% при избори днес

Подредбата в Народното събрание остава същата

Той смята, че проект на президента Румен Радев може да бъде възможен само ако държавният глава излезе от президентството и го оглави. Ако той оглави политически проект, щял да се бори за президентска република. В България обаче няма условия за президентска република. Може да се даде малко повече власт на президента, но президентска република в чистия ѝ вид няма как да има, смята той.

Проф. Константинов се надява още Конституционният съд да отмени конституционните промени, извършени в Основния закон в края на декември месец миналата година.

Конфронтациите на ПП-ДБ трябва да спрат, ако искат дискусия с ГЕРБ след изборите

Конфронтациите на ПП-ДБ трябва да спрат, ако искат дискусия с ГЕРБ след изборите

Георг Георгиев заяви, че Калин Стоянов никога не е имал нищо общо с ГЕРБ