Призоваваме нашите колеги от ПП-ДБ да спрат с този конфронтационен начин на говорене, не може години наред, цяла изборна кампания, да атакуваш по такъв начин и след това да очакваш да дойдат да ти стиснат ръката, коментира Георг Георгиев, бивш заместник-министър на външните работи и депутат от ГЕРБ, пред NOVA днес.

Дали ГЕРБ ще потърсят дискусия с ПП-ДБ след изборите, не стана напълно ясно. Въпреки това според Георгиев сценарият е ясен - от ПП-ДБ отправят нападки и после ще се чудят "защо не искат с нас".

Калин Стоянов никога не е имал нищо общо с ГЕРБ, заяви Георг Георгиев по темата за предложения състав за кабинет. Според него липсата на подкрепа към предложения служебен вътрешен министър буди съмнения. Няма факти и обстоятелства, които да оборват факта, че Стоянов показва професионализъм, твърди депутатът.

Калин Стоянов се оплака от натиск от Кирил Петков

Калин Стоянов се оплака от натиск от Кирил Петков

Един от случаите бил покрай местните избори

За предложените Георги Гвоздейков, като служебен транспортен министър, Кирил Вътев, като служебен министър на земеделието и храните, както и за Галин Цоков, като служебен образователен министър - Георг Георгиев потвърди, че не подлага под съмнение техния професионализъм. Той заяви, че не може да отправя директни критики към предложения състав от министри, макар по негови думи да има имена, брандирани от ПП-ДБ. Георгиев също така призова да не се правят коментари на основа на нечий твърдения, а да се използват доказателства и факти.

Повдигнат бе и въпросът за т.нар. Турски поток, който Георгиев настоя да бъде наричан Балкански, както и за възможната подкрепа от страна на предложения служебен министър на енергетиката, Владимир Малинов. Това, че някой човек подкрепя нещо, не може автоматично да го брандира, категоричен е Георгиев. Според него дори някой да подкрепя проект на ГЕРБ, това не го прави симпатизант.

За предложения министър на електронното управление, Валентин Мундров, Георгиев отрече да го познава, но и посочи липсата на подкрепа от ПП-ДБ. Докато не се стигне до името, което на тях им харесва и им пасва на модела, дотогава няма да има управия, смята депутатът от ГЕРБ.

По темата за невалидните бюлетини и "купените гласове" на местните избори депутат от ГЕРБ коментира, че тогава МВР гарантираха честността на вота. Споменат беше също въпроса за отпадналия машинен вот. Георгиев цитира изказване на Денков от миналата година, че машините работят като принтери и няма как да има манипулация. Беше направено така, че машините да не бъдат използвани с цел злоупотреба, посочи Гоергиев и допълни, че само когато нещо подкрепя целите на ПП-ДБ, то се смята за добро.

Членовете на ПП-ДБ винаги правят предложения, те винаги са честни и почтени, а ние трябва да им вярваме, коментира още той.

ПП-ДБ напуснаха взривени "Дондуков" 2

ПП-ДБ напуснаха взривени "Дондуков" 2

Изборът на Калин Стоянов - наглост и провокация