Води се война в ивицата Газа. Има и война в Украйна. Правителството го има заради геополитическата обстановка. Важно е в тази ситуация да стоим силни и единни. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от полигона в Ново село.

Той не коментира дали би подкрепил втория вот на недоверие към кабинета Денков в сферата Отбрана и национална сигурност.

Борисов засегна и темата за "Лукойл". По думите още преди година и половина е трябвало да спре ограбването на джоба на българите с високите цени на нафтата и бензина. Той недоумява как при наличието на дерогация цената на бензина бе стигнала 4 лева за литър преди няколко месеца.

Докато управлявахме ние, половината петрол у нас е бил руски - така, както е правилно, а по време на санкции, на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руския петрол стигна 100% и са реализирани огромни печалби, посочи Борисов.

Наша цел е да махнем дерогацията и ограбването да спре, поясни той.

По отношение на модернизацията на българската армия лидерът на ГЕРБ заяви, че този процес е стартирал още през 2017 година. Изсипаха се милиарди левове за първите самолети F-16, кораби, бойните машини "Страйкър" и др. каза още той.

Пореден скандал "Лукойл" разтресе парламента

Пореден скандал "Лукойл" разтресе парламента

Делян Добрев иска незабавно падане на дерогацията за руския нефт