SMS-ът, предизвикал вчерашния скандал във Висшия съдебен съвет ( ВСС), не е бил изпратен на премиера Бойко Борисов от член на съвета. Това отсече пред журналисти в кулоарите на парламента самият министър-председател.

Припомняме, вчера председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов прочете на заседание на съвета току-що получено от премиера съобщение, което всъщност е препратено от Борисов. В него се докладва за случващото се на самото заседание и по-специално: "Лозан Панов отново предложи да ви изслушаме за двете каки - не го приехме".

Олекваме и вие, и аз – заяви вбесеният Борисов на шефа на ВКС Лозан Панов
Обновена

Олекваме и вие, и аз – заяви вбесеният Борисов на шефа на ВКС Лозан Панов

Борисов искал да обясни, че няма общо с "Яневагейт"

На въпрос дали е получил този СМС от магистрат от ВСС, Борисов категорично отсече: "Не е член на ВСС".

На въпрос защо е решил да препрати съобщението на Лозан Панов, Борисов разкри кой всъщност му го е изпратил: "Защото ми препратиха мои съветници този SMS". "От мой съветник", заяви Борисов и определи това като лична кореспонденция.

Премиерът припомни още веднъж какво се случи вчера, а именно: "Във времето непрекъснато се тиражираше, че етичната комисия на ВСС ме кани да ме изслушва по въпросните разговори. Аз в телефонен разговор с г-н Панов съм обяснил, че съм готов да отида винаги, но те нямат право да ме викат и това ще е прецедент. Когато вчера за пореден път се повдигна тази тема, аз станах, отидох, обясних не на закрито заседание на етична комисия, а на заседание на ВСС. Отидох, казах всичко, което имам да кажа по темата, и си отидох".

"С времето всяко едно нещо си идва по местата. С господин Панов винаги сме имали прекрасна комуникация. Във времето, когато го беше страх след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лично съм говорил с него да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи. Пратих тогавашния главен секретар и полицията да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана", разкри още подробности за взаимоотношенията си с шефа на ВКС Борисов.

Премиерът обясни и защо е приел Румяна Ченалова в кабинета си: "Защото се обажда, обажда и за първи и единствен път я приех. Тя искаше подкрепа от мен, аз и казах, че не мога да ѝ дам никаква."

Борисов се е срещнал днес и със Сашо Дончев, за да си поговорят за газовите връзки на България.

"Днеска се видях и с господин Дончев като председател на една от камарите (БСК, бел. ред.). Винаги сме имали добра комуникация с него. Пак повтарям, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказва се, че и моите страхове и неговите страхове са били плод на една действително интрига. Разбрахме се, стиснахме си ръцете и аз се надявам, че няма да имаме проблеми в това отношение", разказа Борисов.

Припомняме, Сашо Дончев е и шеф на "Овергаз", замесен в газовата драма по Нова година.