Ревизия в държавата ще има и това няма нищо общо с реваншизма, а е прилагане на законите.

Това заяви тази вечер във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на бизнеса. По думите му с проверките за дейността на административния апарат ще се заеме прокуратурата.

"Проблемът на настоящото управление са комисионните и затова на предприемачите им е трудно", посочи Борисов, цитиран от БТА.

Според него 20 години държавата и бизнесът не са били честни един с друг и е време правилата да станат ясни и да се спазват. Аз не знам около мен или около колегите ми да има някакви фирми, за нас бизнесът няма политически цвят, каза Борисов. По думите му ГЕРБ ще толерира всеки бизнес, който плаща честно данъци и осигуровки и спазва законите.

"Изборният туризъм и псевдомажоритарният вот се опитват да ни откраднат депутатски места", коментира Борисов. Според него вина за това носят Сергей Станишев и Ахмед Доган. Борисов посочи, че ако след изборите не бъде създадено стабилно правителство и се стигне до политическа криза, вината ще бъде на лидерите на БСП и ДПС.

На срещата председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че първото, което трябва да стане след изборите, е държавата да започне да възстановява на бизнеса ДДС в рамките на 1 месец. Според него към април държавата не е върнала на предприемачите 620 милиона лева, а те имат нужда от свежи пари, особено когато банките не отпускат кредити.

Той уточни, че програмата на ГЕРБ предвижда промени в закона за обществените поръчки, засилване ролята на Българската банка за развитие и Българската агенция за експортно застраховане, както и намаляване на осигуровките с 5 процента. Според експертите на партията е необходимо концесиите да бъдат поети от специална агенция, която да е към министър-председателя.

Ръководството на ГЕРБ бе тази вечер във Варна за закриването на предизборната кампания на партията. В митинга-концерт се включи и евродепутатът и зам.-председател на ЕНП Румяна Желева.