Държавата няма да спира. Лъжа е, не вярвайте на смръдливите, на отровните сайтове. Как не ги е срам - да лъжат от мое име.

С включване във фейсбук премиерът Борисов, който продължава да е на лечение у дома, опроверга такива информации.

"Искам да поздравя всички сайтове с вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам! Няма да бъде затваряна държавата - сега като ръководител се чувствам най-сигурен", заяви Борисов. "Лъжците това искаха - пуч. Искаха държавата да срути, да обвинят Борисов, да правят президентска република", каза още премиерът.

По думите му само самодисциплината ще ни спаси и грижата за другия и за себе си. Според него здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, а болните - веднага да се лекуват. "По 500 оздравяват и те трябва да работят. Психиката на хората трябва да се стабилна", каза още той.

Затова и са усилени болниците, полицаи, огнеборци и всичко е хвърлено в битката с болестта.

Пролетта държавата е била затворена, но това е било в началото, когато не е била ясна ситуацията. Сега вече знаем какво е, посочи Борисов и даде пример със себе си, който за 12 дни е минал през всичко и се надява скоро да е сред нас.

"Гладен няма да оставя никого. Не се подвеждайте по лъжците, те това искаха - пуч. Да няма парламент, да не могат да се взимат решения,да не могат да се финансират системите, държавата да се срути и после да обвинят Бойко и да обявят президентска република. Няма да стане", заяви премиерът и увери, че имаме всичко необходимо за следващите три месеца.

"Силен съм, чувствам се достатъчно уверен да уверявам хората да преодолеят вируса", добави още Борисов.

По думите му ваксината е наблизо.