Европа и светът са в криза, а българското производство расте. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Той посочва, че съгласно данните на Евростат през септември се отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август, като само Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в ЕС.

По думи на министър-председателя производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец - нещо, с което не можели да се похвалят много страни в Европа.

Борисов напомни, че положителните данни идват на фона на невиждана световна криза - производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.

Борисов се чувства най-сигурен, няма да затваря държавата

Борисов се чувства най-сигурен, няма да затваря държавата

Здравите да работят, заразените да са карантинирани, а болните да бъдат лекувани

Докато те само говориха, ние работихме, посочва премиерът по повод обвиненията на политическите си опоненти, че управляващите са пропуснали време през лятото.

"Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва", изтъква той.

По негови думи благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система е намалял. Той изрази убеденост, че лекарите ще се справят и напомни, че ангажиментът на правителството е да извади страната от кризата.

"Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!", обобщи премиерът.