Премиерът Бойко Борисов се похвали със спортните зали пред президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който е на посещение в България.

По време на разговора българският премиер Борисов подчерта, че страната ни има сериозна и последователна политика към развитието на спорта и се гордее със силните си спортисти в редица дисциплини.

Шефът на МОК е категоричен, че домакинствата на трите световни първенства у нас - по художествена гимнастика, по гребане и по волейбол, показват високата класа на България в спорта.

Томас Бах отбеляза, че Европа и светът забелязват прогреса на България в последните години, като подчерта, че това се е доказало с успешното европредседателство.

По думите на Борисов малкото спортни зали, които е имало в България преди 1990 г. са били приватизирани.

"Вложихме 350 милиона лева и започнахме да изграждаме една по една спортни зали из цялата страна", заяви министър-председателят.

Премиерът оцени като изключително позитивен интереса на редица значими международни фигури към трите световни първенства у нас.

"Домакинствата, които получихме, са признание за направеното като материална база в страната", категоричен е Борисов.

Той не пропусна да благодари и на българските спортисти, които дават пример на следващите поколения.

В рамките на визитата си президентът на МОК ще посети световното първенство по художествена гимнастика в София и по гребане в Пловдив.