Дори да няма престъпление, ще има последствия.

В това се закани премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел в коментар на вътрешно-политическия скандал с апартаментите, които са закупени от хора от управлението.

"Дори и да няма престъпление, решенията, които ще се вземат са много тежки", закани се Борисов. Сезирани са прокуратурата и КОНПИ и премиерът ще изчака "кратко".

"Много колеги ме обвиняват, че махам хора и режа глави", заяви още Борисов, но допълни, че винаги в ГЕРБ са взимали правилните решения. Това че другите са маскари, нас не ни оправдава", посочи Борисов, но попита медиите защо не ходят да разследват и да питат хората от другите партии, които са се облагодетелствали.

"Някои взимат имоти за по 200 лв. квадрата, а други взимат за по 1200. Защо не ги питате тях, защото сте свикнали", обърна се Борисов.

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Това е опорна точка на БСП

Премиерът все пак изказа недоумението си защо точно сега Цветан Цветанов е решил да извърши тази сделка с имотите, точно сега и преди избори и то при положение, че има други два луксозни апартамента в същия квартал, за които "вече веднъж е ял бой".

По думите на Борисов за ГЕРБ това е тежък въпрос, морален въпрос... "Имат глава обаче на раменете...", заканително не се доизказа Борисов.

"Тъжно ми е и ми е гадно, защото има обяснение. Цветанов утре отива в Америка и ще говоря още веднъж с тях. Никак не ми е приятна темата. Според тях всичко е законно, затова ще изчакам кратко време", посочи Борисов. Той изказа възмущението си, че скандалът в момента е елементарен, гаден и ненужен и го е яд, тъй като "толкова добри неща правим, а енергията отива за такива неща".

Цветанов остана само с два апартамента

Цветанов остана само с два апартамента

За нов апартамент е доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания

Борисов подчерта, че предстоят тежки разговори, тъй като ситуацията с Брекзит и отлагането е изключително тежка. "Вероятно е другата седмица пак да ни извикат. Отсрочката трябва да бъде кратка", посочи Борисов и подчерта, че не е достатъчно да чуем ЕС, но трябва се чуе и британския парламент.

Премиерът подчерта и че пакетът "Мобилност" влиза отново за разглеждане в ЕП и от по настояване на либералите и социалистите. В България те говорят друго, а после техните хора правят съвсем друго", заяви Борисов, удивен че социалистите и либералите са настискали.

Припомняме, че по-рано днес в кулоарите на парламента Цветан Цветанов заяви, че атаките срещу него винаги са насочени в някакъв изборен период. 

Той подчерта, че при предишна проверка през 2013 г., нищо не е излязло. По думите му занокът е спазен. Според темата с неговия апартамент става опорната точка на БСП преди изборите. 

Коментар по темата направиха и лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът от ДПС Хамид Хамид. 

Сидеров е на мнение, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти, а Хамид се пошегува с апартаментите на Цветанов с думите на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече". 

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Лидерът на "Атака" сравни гербера с Кисинджър заради совалките с "Воля" и СДС