"Винаги атаките срещу мен са свързани с някакъв предизборен период." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента по темата с разразилия се скандал за закупения от него апартамент.

Той припомни, че през 2013 г. година, когато са били предишните проверки срещу него, нищо не е излязло.

"След като Румен Радев взима страна, всеки може да си направи равносметка каква опорна точка ще имат нашите политически опоненти преди изборите", посочи той.

По думите му има закони, които са спазени, и замяна, която съответства на българското законодателство.

Цветанов обясни, че има доплащане, което е сума, по-голяма от квадратурата.

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава, убеден депутатът от ДПС

Тази тема, колкото повече се говори и повтаря, става продължение на опорната точка на БСП, подчерта Цветанов. Мога да задам много въпроси на Румен Радев и или той няма да може да отговори, или трябва да има някой да му каже какво да отговори.

Всяка една строителна фирма, която предлага жилище на пазара, всеки гражданин може да си купи и да подпише някакъв договор.

Цветанов заяви, че апартаментът, който е купил сега, не го е взел на преференциални цени. По думите му той не знаел на какви цени "Артекс" продават на своите клиенти.

За пореден път той подчерта, че е направил замяна на два апартамента, които са били в същия квартал и дори на по-хубаво място, отколкото сега живее.

Цветанов обясни, че е доплатил 100 000 лв. за жилището. Цветанов запита защо някой трябва да се притеснява, че си е купил легално апартамент. Той е категоричен, че средствата, които е използвал, са доказуеми и според него не е нужно да се обяснява за всички тези апартаменти.

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти

Лидерът на "Атака" сравни гербера с Кисинджър заради совалките с "Воля" и СДС

Цветанов обясни, че не е намерил офертата по обява в интернет, а се е срещнал с г-н Мирянов и са разговаряли. По думите му никога не си е помислял да прекрачва закона.

Той напомни, че през 2013 г., когато е бил министър на вътрешните работи, анонимният сигнал за злоупотреби срещу него е постъпил точно от лидера на БСП.

Той подчерта, че това, което е направил преди година, е да подпише нотариален акт и да подпише сделка.

За шестте си апартамента той разказа, че през 1964 г. един от апартаментите е прехвърлен от родителите на неговата съпруга. През 1991 г. неговите родители са му прехвърлили апартамент. След това през 1985 г. в "Надежда" са имали къща и място и след отчуждаване е получил обезщетение 1/6 от апартамент. Цветанов поясни, че за да се спрат спекулациите, след това го е прехвърлил на брат си.

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава

По отношение на това, че и зам.-министърът на спорта също има апартамент в тази сграда, Цветанов семейството ѝ има хубав и сериозен избор и може да си купи апартамент.

Припомняме, сагата с апартаментите на властта започна преди дни и оттогава непрекъснато се разраства.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е останал само с два апартамента, тъй като заменил два апартамента, в които живял до лятото на 2018 г., и за нов доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата апартамента, които той заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков. 

По тази причина от прокуратурата съобщиха, че ще направят проверка по случая.

И зам.-министърът на спорта с апартамент в блока на Цветанов

И зам.-министърът на спорта с апартамент в блока на Цветанов

Ваня Колева е кумица на втория в ГЕРБ

Коментари по случая не липсваха. Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров се пошегува, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти. Депутатът от ДПС Хамид Хамид пък цитира известната фраза на Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".

Към апартаментите на зам.-председателя на ГЕРБ не остана равнодушен дори президентът Румен Радев, който заяви, че Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов.

Междувременно от Антикорупционния фонд алармираха за съмнителна покупка на недвижими имоти и от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Днес пък стана ясно, че и зам.-министърът на спорта Ваня Колева има апартамент в блока на Цветанов.

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Под прицел са Цецка Цачева и Вежди Рашидов