Още един човек от властта е с апартамент от строителна фирма "Артекс" на цени под пазарните. Това съобщи bTV по информация на Агенцията по вписванията.

Става въпрос за заместник-министъра на спорта Ваня Колева, която е и кумица на зам.-председателя на ГЕРБ.

Тя е закупила апартамент в същата сграда на улица "Латинка" в престижния столичен квартал "Изток". Имотът има площ 230 квадратни метра и гараж и струва общо 665 000 лева, като сделката ще се финансира с банков кредит.

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Под прицел са Цецка Цачева и Вежди Рашидов

Общата цена показва, че цената, която Колева ще плати за квадрат, е около 1300 евро. Брокерите обаче посочват, че в района цените са двойни.

Припомняме, сагата с апартаментите на властта започна преди дни и оттогава непрекъснато се разраства.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е останал само с два апартамента, тъй като заменил два апартамента, в които живял до лятото на 2018 г., и за нов доплатил със 100 000 лева от кредит и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата апартамента, които той заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава, убеден депутатът от ДПС

По тази причина от прокуратурата съобщиха, че ще направят проверка по случая.

Коментари по случая не липсваха. Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров се пошегува, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими имоти. Депутатът от ДПС Хамид Хамид пък цитира известната фраза на Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".

Към апартаментите на зам.-председателя на ГЕРБ не остана равнодушен дори президентът Румен Радев, който заяви, че Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов.

Междувременно от Антикорупционния фонд алармираха за съмнителна покупка на недвижими имоти и от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.  

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава