При официалната си среща с кмета на Москва Юрий Лужков столичният кмет Бойко Борисов сравни София със Сталинград по време на Втората Световна Война.

Както Сталинград е бил обсаден, така българското правителство е обсадило София и иска да превърне града в гето, обясни столичният кмет, цитиран от БНР.

След направеното сравнение Бойко Борисов уточни, че трябва да се издържи още един месец на натиска на правителството.

Станишев:
София никога не е била толкова мръсна, факт.
                      Още...  

По време на официалното си посещение в Москва пред колегата си Лужков столичният кмет обясни, че на фона на 54 млрд. долара, какъвто е бюджетът на Москва, 1 млрд. лв. са малка сума, за да бъдат решени всички проблеми на българската столица.

Борисов посочи, че едно от добрите решения на страната ни спрямо Русия е това, че от 2 април са отпаднали визите за деца под 12 години, когато придружават родителите си при туристически пътувания.

От своя страна Юрий Лужков изрази задоволство за повишения стокообмен от страна на България към Москва под формата на лекарства и плодове.

Борисов:
Станишев трябва да ме аплодира.
                            Още...

Бойко Борисов постави и въпроса за дома на Москва в София. Лужков го упрекна, че вече 2 години не позволява там да се строи.

Тъй като не искам да нарушавам зелената площ около Руската църква, предлагам на Москва да бъде обезщетена с друг терен в София, заяви кметът на столицата.

Тази сутрин беше неофициално поставено началото на дните на София в руската столица. На стадион „Лужники" отборите на общините на София и Москва се срещнаха на футболния терен.

Отборът на Бойко Борисов победи с 2:0. Официално дните на София в Москва ще бъдат открити довечера с концерт на Лили Иванова.