"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук", коментира премиерът Бойко Борисов в Габрово, където обяви отпускане на средства за православния храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских". "Министерски съвет ще отпусне 300 000 лв за довършването й" и откриването на новото предприятие за производство на ловно и спортно оръжие. 

Мащабно и модерно строителство и имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина, както и за мостовете на "Хемус" и "Кресна", там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни, някои ще стигнат 200 метра, коментира Борисов, инспектирайки проекта "Обход на гр. Габрово".

Пак има една антична църква за радост на археолозите и за беда на нас и строителите. Ще се обсъжда как да се запазят тези богатства, но и жизненоважните инфраструктурните проекти за тези райони да вървят.

За бъдещия главсек на МВР, каквото и име да се спомене, Борисов ще потърси президента и в удобно за него време, ще обсъди и тогава ще пристъпи към необходимите по закон съгласувателни действия.

Цветанов обеща съгласуване с президента на новия главсек

Цветанов обеща съгласуване с президента на новия главсек

И подкрепа за новия вътрешен министър Младен Маринов

Системата има нужда от професионализъм и спокойствие и премиерът е убеден, че президентът ще погледне държавнически на задачата.

Борисов е убеден, че човекът или хората, които ще предложи няма да предизвикат трус в системата, защото са професионалисти и няма какво да забуксува.

"Аз никога не съм водил война", проблемът дойде от това, че освобождаването е по воля на главния секретар, а и самият президент е бил в тази позиция като командващ ВВС и като реши да тръгне по новото си политическо поприще, добави премиерът.

"От мен не сте чули една дума за президентската институция", коментира Борисов и допълни, че за важни неща, както посланиците, от месеци вървят съгласувателни процедури.

За Румен Радев назначаването на Маринов за министър е парадоксално
Обновена

За Румен Радев назначаването на Маринов за министър е парадоксално

Президентът не дава още оценка на новите министри

Нинова го упреква в лъжа, но на Борисов "постовете по нощите" са му много интересни, защото той говори само с факти.

Огромна глупост е, че някой ме е натискал или натиска, за да си променям решения. Депутатите от ГЕРБ гласуваха против задействането на член 7, както Джамбазки и Бареков, които могат да кажат, че са защитили Унгария, всички останали от европейските социалисти гласуваха за санкцията на Унгария, обясни премиерът.

Той допълни, че по никакъв начин в Европейския съвет нито е имало точка, нито тема или разискване по този въпроси. "Дето се вика Полша е по-напред в процедурата", а Каракачанов и Симеонов отишли при него и поискали все пак, като правителство, да се знае нашето отношение.

Социалистите не се слушат едни други, Нинова - Станишев, или обратното, Борисов не знае кой кого, защото не им се бърка.

Нинова призова Борисов да се въздържа от лъжи

Нинова призова Борисов да се въздържа от лъжи

Обвинява премиера в двойна външна политика

Аз не мога да разбера какво е това двуличие, в Брюксел или Страсбург гласуваш срещу Унгария, а в България обясняваш че другите са такива. Или искат да изглеждат по един начин, пък гласуват и по друг начин, така беше и за Истанбулската конвенция, добави Борисов.

"Но са много устати, аз никога не мога да надговоря една жена", той заради това не може да се ожени, трудно е да се справи и се принуждава да повтаря едно и също за да стане ясно.

Когато Нинова трябваше да накара нейните депутати да гласуват това което тя пише, те гласуваха обратното, моите се подчиниха.

Борисов не разбира защо Орбан се тревожи, че "Фронтекс" ще наблюдава

Борисов не разбира защо Орбан се тревожи, че "Фронтекс" ще наблюдава

Отговаряме на критериите, незабавно можем да бъдем приети в Шенген

В Габрово премиерът откри и ново предприятие в завода за производство на компоненти за ловно и спортно оръжие. Оттук се изнася продукция и за американската армия. Инвестициите, свързани с новото строителство на сградата и закупено ново оборудване, са на стойност близо 15 млн. лв.

"С разширяването на производството новите работни места са 42. Изразих специални благодарности на българските работници. Германските инвеститори са много доволни от тяхната квалификация и способности", коментира Борисов.