Не трябва да се подценява БСП. Тя  в момента акумулира такъв финансов ресурс, че може да купи всички избори.

Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Явно аз съм най-сериозният противник на БСП и премиера Станишев, заяви кметът.
По думите му, самият факт, че Станшев непрекъсното повтаря, че не го е страх от Борисов, е показателен.
Едно куче, като започне да показва, че не го естрах, значи много го е страх", коментира Борисов.

Той категорично определи, че ГЕРБ ще бъде дясноцентристка партия и ще се бори за тези гласоподаватели.

Разбира се, ние не сме опашка за хляб, за да можем да кажем - „приемаме дотук, останалите не може", посочи Борисов и отбеляза, че в ГЕРБ се очаква да влязат и много представители на левицата - такива, които в момента негодуват от това, което прави Доган.
Стана ясно, че ГЕРБ ще започне създаването на мощни структури по места, които да бъдат двигателната сила на бъдещата партия.

Борисов даде да се разбере, че ще разчита на политици като Димитър Абаджиев (обявил вчера напускането на ДСБ,бел.ред.) и Мария Капон.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочи, че Абаджиев нямало да влиза в ГЕРБ, но в същото време заяви, че ако той поиска, вратата е отворена.

Столичният кмет обяви целите си - спечелване на парламентарни избори и съставяне на кабинет - „защото хората искат играчи, които вкарват голове".
В същото време той бе категоричен, че няма за цел да заема премиерския пост. Не е нужно да си във властта, за да управляваш, мотивира се той и даде за пример Ахмед Доган - „Емел Етем е вицепремиер, а всъщност кой управлява...".

„Правиш ми лоша услуга, като ме сравняваш с Иван Костов", обърна се Борисов към водещия - ще трябва да мина през финансов министър, аферата „Сапио" и т.н., посочи още кметът.

По повод президентските избори, Борисов коментира, че тройната коалиция се е спряла много правилно на кандидатурата на Първанов, защото „той е много силен като човек".

Ако десните бяха подходили по този начин към мен, можеше да има един много силен шампионски дуел на изборите, заяви Борисов.

Той изрази надежда Първанов да вземе отношение по орязания бюджет на София - „не може да се изявява само по темите, които не са конфликтни", коментира Борисов.

По думите му, Станишев не може да преглътне загубата на София и затова с този бюджет казва - искаме да те съсипем.