Държавата е тотално счупена и надеждата, че може да се оправи ... сега битката е колко може да се открадне и да сочат някой друг виновен за това. Това заяви в Перник бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е придружен от бившия министър на финансите и депутат от партията си Кирил Ананиев.

Двамата обсъдиха с кмета на Перник Станислав Владимиров миналите и предстоящите ремонти в града, както и дали е решен проблемът с водната криза.

"Не позволихме на никоя политическа сила да бъде по-добра от нас, дали е Има такъв народ или Продължаваме подмяната, бием ги и то сериозно. През трите правителства винаги сме спазвали фискалната политика. Обвиняват ни за нашите разходи, но благодарение на тях ние изграждаме и надграждаме България", това заяви Кирил Ананиев.

Нямаше да кажа и дума за вчерашния запис (от заседание на ПГ на ДБ), ако не бяха казали, че Бойко Борисов е виновен, че това било запис на Борисов. Абе хора, те ви записаха в парламента..., каза той.

"В момента ровиме в тинята, ще заровиме държавата много тежко", заяви Борисов. 

Ние не правим коалиции, просто работим за хората. Не може да лъжеш народа, грешката на управляващите сега е, че се опитват да излъжат хората. Излъгаха ги. Борбата с корупцията доведе до незаконни действия, каза Борисов.

"КЕВР по времето на нашето управление се управляваше от неутрален човек. Ние настоявахме такъв човек да остане на този пост. Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла", каза Бойко Борисов.

На финала една жена върна Борисов на сцената и заяви, че пътувала цяла нощ, за да се запознае с него. Покрай няколко цитата за българите тя припомни изказване на Борисов в Чикаго. "Защото сме от лош материал направени, ние се озлобихме, увълчихме, ние се унижаваме. Кажете къде отиваме", каза жената, обръщайки се хвалебствено към Борисов и премина на следваща тема - за цената на олиото и как пазарува от съседното село, защото е по-евтино.

"Тая нема да спре скоро", се чу от записа малко преди да бъде прекъснат.