"Няма по-добро място от Европейския съюз. И Гърция като изпадна в криза, кой застана до нея - Европейският съюз. Ако стане проблем, кой ще ни помогне най-много - НАТО и ЕС", обясни премиерът Бойко Борисов пред участниците в Третата среща на високо равнище в Солун, посветена на европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани.

"Нашата свързаност е и геостратегическа във всяка една сфера. И колкото по-скоро видим Македония в ЕС и НАТО, толкова по-добре за България и Гърция", коментира Борисов.

Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани

Еврокомисар Габриел вижда вдъхновяващи стартъпи в Западните Балкани

Огромна възможност за кадърните и знаещите да станат богати хора, коментира Борисов

Той добави, че някои неща трудно се приемат, както и с десетилетия трупаните исторически конфликти, но дали това е изгодно за бизнеса. "Не е ли добре да има свързаност София-Скопие, да имате София-Солун, но и Солун-Скопие-Тирана-Белград? Така и бизнеса, и транспортните коридори всеки да ги предпочете там, където му е удобно", обясни премиерът.

Какво по-добро от това Гърция да има излаз на Дунав, а по този начин да се развиват Дунавската, Румънската, Черноморската стратегия, коментира Борисов балканските лидери.

Работи се по проектите на Балканите, потвърдиха в Евксиноград
Обновена

Работи се по проектите на Балканите, потвърдиха в Евксиноград

Съвместно дружество ще изгражда проектите на Балканите

"На Бургас да имате кей и вие, а съответно България и Севера да имаме - в Солун и Александруполис", обясни той на Ципрас. Борисов предлага Александруполис да бъде свързан с магистрала и да се модернизира жп линията с Бургас.

"В момента няма нищо, което да ни спира да продължим да развиваме търговските ни отношения, стокооборотите, както и тази свързаност, за която говоря", коментира премиерът Борисов.

Борисов и Ципрас обсъждат проекти в транспорта и енергетиката

Борисов и Ципрас обсъждат проекти в транспорта и енергетиката

Борисов е в Солун за участие в Третата среща на високо равнище