Премиерът Бойко Борисов вече подкрепя санкциите срещу Русия. Това стана ясно от думите му в Брюксел, преди заседанието на Европейския съвет.

Премиерът посочи, че е за санкции срещу Русия заради събитията в Сирия, ако те (санкциите, б.р.) ще доведат до връщане на масата на преговорите. "В момента това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия.

Знам какво си причинявам, тъй като водим преговори за наследството, което получихме в енергетиката, но по-важното са ценностите, ще ги защитим докрай", каза министър-председателят.

Борисов потвърди условието ни за подкрепа на СЕТА - падане на канадските визи
Обновена

Борисов потвърди условието ни за подкрепа на СЕТА - падане на канадските визи

Да се затворят външните граници, Балканския път, мигрантите да минават през КПП-та, призова той

"Санкциите вредят на бизнеса, икономиката, селското стопанство - на всичко. Но има нещо по-важно от печалбата, бизнеса, икономическия интерес и това е човешкият живот, ценностите, които ЕС и всички ние изповядваме", отбеляза Борисов.

Той припомни, че е бил сред привържениците на отпадането на санкциите заради Крим при изричното уточнение за спазване на споразуменията от Минск. "Няма обаче оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради.

И тук вече ценностите за хуманността, за правата на човека, за живота им почват да се бият с икономическия интерес на някои от държавите", заяви министър-председателят.

"Аз съм бил за сваляне на санкциите, но това, което се случи последната седмица в Алепо, съм за санкциите", заяви Борисов.