Оттук насетне ще е невъзможно да се закрепи бюджет без вдигане на данъци. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с граждани в град Видин.

"Преди години аз се чудех и не можах да повярвам, когато твърдяха, че ГЕРБ краде по 8 млрд. на година. После казаха 4 и накрая 2 млрд. Но, се оказа, че те само за осем дни са откраднали 9 млрд." - каза още той и изтъкна, че всяка седмица се теглят по стотици милиони нови кредити, които ще трябва да се връщат от бъдещите поколения - "След 3 години ще дойдат падежите по заемите и тогавашното правителство ще има 2 години да връща. Вие тези няма да ги намерите, те ще са по островите."

С темповете, с които изнасилват държавните финанси, планират да утроят държавния дълг до 2025, ей тези бебета да връщат, каза още Борисов. Според него няма да може да се излезе от кризата без вдигане на данъците. Хората теглят кредите от банките, а при нас имаше милиарди спестявания, каза той и цитира данни от НСИ, които сочат, че положението в България е по-страшно от времето на фалита на КТБ и при Пламен Орешарски.

"Финансовият министър Асен Василев казва ние сме резервирали още през месец февруари газ. Ама това ние е частна фирма. Тези, дори не се крият, че крадат чрез частни фирми", заяви Борисов.

Той призова Корнелия Нинова да излезе и честно да каже, че изнасяме оръжие за Украйна и да спре да говори лъжи, че "Борисов иска да изнася оръжие".

"Г-жо Нинова, вие сте на власт, а не Борисов. Излезте и честно кажете: Изнасяме оръжие за Украйна. Това го знаят и децата." - заяви лидерът на ГЕРБ.

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Защо не говорите за инфлация, данъци, доходи, пита тя

Според него е пълна катастрофа за една държава, където още на третия месец се говори, че правителството ще падне всеки един момент.

"Който иска да управлява, да се хваща. Ако се случи веднага, в рамките на година-две, с тежки ограничения можем да се хванем и можем да възстановим държавата. Ако не - Терминал 2 и кой където види. Не мога да лъжа", заяви Борисов.

Управляващите загробват и задлъжняват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица.