ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия, която се проведе в рамките на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Аугсбург, Германия.

Вебер и Борисов обсъдиха актуалната политическа обстановка в България, съобщиха от ГЕРБ.

"България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на "Продължаваме промяната". Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг", подчерта лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ не знаят кога ще получат мандата, но все още са на масата

ГЕРБ не знаят кога ще получат мандата, но все още са на масата

Според Десислава Атанасова все още има възможности за разговори по определени приоритети

Той увери, че коалицията ГЕРБ - СДС продължава да полага усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. По думите му още в първите дни на Народното събрание ПГ на от коалицията е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите.

Председателят на ЕНП поздрави Бойко Борисов за изборния резултат на партията и пожела успех в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС. Той каза още, че партията на Борисов има пълната подкрепа на цялото семейство на ЕНП в тези усилия. Според него резултатите от изборите в България са знак, че гражданите очакват политическо лидерство.

Разследват договорите за газови доставки на кабинета "Петков"

Разследват договорите за газови доставки на кабинета "Петков"

Борислав Сарафов: Кой беше г-н Петков?

Манфред Вебер отбеляза, че България има нужда отново да се възползва от европейските средства, които ще са в помощ за бизнеса и гражданите в тези несигурни времена. Според него ГЕРБ-СДС са доказали, че имат опита и могат да поемат отговорност, за да се справят с предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Бойко Борисов изтъкна, че по време на управлението му не са спирани европейски средства за България и правителството е правило всичко необходимо, за да се възползва от всяко евро, което ЕК е отпускала. Той смята, че по време на управлението на "Продължаваме промяната" не е направено необходимото, за да може страната ни бързо да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.