Винаги сме казвали, че има уйдурма, че ДПС играе за "Има такъв народ" е факт - навсякъде в смесените райони, горските стопанства, във ВиК секторите, всички назначения са направени от ДПС, или където няма кадри - от БСП. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг днес. От партията ще правят анализ на изборите и смятат, че изборите са манипулирани.

Даниел Митов коментира, че се прави анализ на изборните резултати и се стига до категорични изводи - резултатът от общия брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ/СДС с 30 000 гласа разлика, предимството на "Има такъв народ" дошло от чужбина.

Той уточни, че ГЕРБ получава сигнали непрекъснато, както от хора, които са наблюдавали изборите в чужбина, така и от техни привърженици, според които големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е увеличил възможността да се купуват гласове и да се контролира вотът.

Бойко Борисов наблюдава избори по венецуелски, по мадурски

Бойко Борисов наблюдава избори по венецуелски, по мадурски

Тотален хаос цари и пипали машините

Имало и легитимни съмнения как се е оперирало с машините - ще се изследва кой ги е пипал и кои са тези хора, каза още Митов. Той обяви, че е ясно, че ДПС прелива от гласове към ИТН в емблематични общини - Кърджали, Крумовград, Мадан. ДПС губи 7000 гласа, а ИТН има малко повече от 10 000. "Изумително съвпадат цифрите, когато става въпроса за намаляване на броя на гласовете и увеличаване на подкрепата на ИТН. Прегледахме всички ромски секции, само в София - ИТН отново са получили сериозна подкрепа в ромските секции, а резултатът се дължи на дългогодишна работа в тези общности", коментира Даниел Митов.

Бойко Борисов добави също: С назначаването на бившия военен министър Цонев във ВиК дружество на надзорния съвет всичко става ясно. В подкрепа на тези думи Борисов цитира думи на МВР министъра Бойко Рашков, че "известен политик от миналото купува гласове в региона на Враца, Монтана и Видин, в полза на партия от известен етнос".

някой му дръпна ръчната спирачка рязко на Румен Радев и Аврамов вече е депутат. Може да не е Аврамов, но етнос, ДПС, кой да е... Над 3000 симпатизанти членове на ГЕРБ са викани на разпити, репресия, арести...", изброи Борисов. Към кого от тези хора е извикан генерал на Главна дирекция на полицията, но зам.-директорът на Кърджали изведнъж се изстрелва на най-високия връх на полицията - Бойко Рашков го видя, че е такъв страховит началник, как го видя, може и да е, изреди още странни назначение Бойко Борисов. "Работата на ДПС вече я свършиха, назначенията ги направиха", категоричен е той.

Борисов: Подкрепа за Слави никога, оставаме в опозиция

Борисов: Подкрепа за Слави никога, оставаме в опозиция

Най-вероятно бившият премиер няма да влезе и в парламента

Даниел Митов също коментира думи на президента Румен Радев, че служебният кабинет демонтирал правителството. "Служебен кабинет не може да се занимава с такива неща, ще се постави въпросът и в НС. Нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява по начина, по който го прави Румен Радев. Президентите са се въздържали досега от такава груба намеса, Радев води война срещу част от българската демокрация. Той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори", коментира той.

"Ако може да остане това служебно правителство, е идеално за нас, защото виси на Румен Радев. Те нямат правилен ход, министърът на икономиката - адвокатската къща изведнъж става на ББР", каза Борисов в отговор на въпрос за бъдещата политика на ГЕРБ в парламента.

Лидерът на ГЕРБ цитира и думи на Христо Иванов, който казал, че ако има правителство на малцинството, с гласовете на ИТН ще се превърне в целувка на смъртта. И веднага след това показа два броя на "Капитал" на корицата с космонавтска мисия, а другият със Слави Трифонов.

"Ние нищо не коментираме, те го говорят, стискаме палци да остане служебното правителство, защото толкова повече антидемократът Румен Радев се дискредитира", каза Борисов и попита: "Защо не каза една дума за Спецов и как се продават фирми и как се очаква справедливост - да пратят съобщение на Пламен Узунов от предишния ден, да отиде в една пицария... Това ли е демокрацията по радевски, правосъдната система, а фонд Земеделие, имотите на Рашков".

"Нивото в политиката го сведоха до арогантност, ако вас ви подложат на натиска, на който е подложен ГЕРБ, няма да вземете 10 000 гласа. Този път от нас не зависи нищо, целта е изпълнена", каза още бившият премиер.

На въпрос дали Борисов вижда задкулисие в създаването на новото правителство, той отново размаха броевете на Капитал и каза, че тръпне да види броя следващата седмица.