Цари тотален хаос, а в чужбина е "кражбата на века". Такава оценка дава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на организацията на изборния ден у нас.

Бойко Борисов гласува в Банкя, като този път бе лаконичен, но експресивен пред журналистите. Предварително прессъобщение за часа на гласуване на бившия премиер не бе предоставено от пресцентъра на партията.

Това са избори по венецуелски, по мадурски и това трябва да го види Европа, отсече Борисов.

За хаоса в секциите в чужбина Бойко Борисов съобщи, че машини блокират, влизат напълно непознати хора - никой не ги знае кои са, какви са - и "влизат, картичките, пипат машините". Едновременно с това "ЦИК спи", няма принтери, няма хартия, а хиляди са жалбите, по думите на Борисов.

И в самата избирателна секция той попита членовете в колко часа са дошли на работа, а когато чу отговора им 7 часа, им каза, че ЦИК е започнала чак в 9 часа.

Целта на начина на провеждане на изборите, според Борисов, е да се провали демокрацията. "Тяхната цел е да провалят изборите и демокрацията", заяви лидерът на ГЕРБ, без да уточни за кого и коя партия точно става въпрос. Посочи единствено фигурата на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който искал единствено "да кърка пред президентството".

Иначе Бойко Борисов е "благодарен на Господа, че са ги оставили живи", тъй като "те са правили лагерите, давали са хората на прасетата". Отново от думите на Борисов само става ясно, че говори за комунистите - БКП - от времето след преврата от 9 септември. Според Борисов една седмица в цялата страна е било само терор.

"Нека сега покажат истинските си физиономии... да ги видите", отсече Бойко Борисов. "Нека народът да си каже вота, ще говорим след това", отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос дали от партията ще искат касиране на изборите.