Бойко Борисов заяви, че няма да допусне неговата парламентарна група ГЕРБ-СДС да отвори Изборния кодекс два месеца преди предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат заедно с европейските избори на 9 юни. "Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване и ще направя всичко възможно машините за гласуване да останат", каза Борисов в отговор на въпрос на News.bg в кулоарите на Партийния дом.

Припомняме, че самият Борисов винаги е предпочитал да гласува с хартиена бюлетина, а за последните парламентарни избори ГЕРБ и ДПС подкрепиха инициативата на БСП и на практика обезсмислиха машинното гласуване, превръщайки машините в принтери за бюлетини, но по-малки. 

Борисов добави още, че 1 месец преди изборите 2 в 1 парламентът ще излезе в почивка заради предизборната кампания. Иначе отчете, че Партийният дом работил много добре - освен в отбраната и енергетиката имало да се свърши доста работа относно армията и възнагражденията в армията.

На въпроса дали вярва на посочения изпълняващ функциите главен секретар на МВР Димитър Канлгаджиев, Борисов заяви, че не го познава и не го е срещал. "Аз подкрепях Живко Коцев заради Атанас Атанасов и сега просто вече ще се пазя да кажа дали подкрепям някого", коментира той.

Борисов посочи още, че ГЕРБ не са мислили дали ще предложат кандидат за нов омбудсман, след като Диана Ковачева стана съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

За изхарчените милиарди от бюджета, Борисов посочи, че се знае за какво са изхарчени парите. Много неправомерно, неправилни бяха похарчени много пари, неотчитайки се доклада на Международния валутен фонд и на призивите на некоалицията да не се харчат милиардите от бюджета, разочарован е Бойко Борисов.

Той отказа да коментира обиска на полицията във фирми на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Денков призова депутатите да не отварят Изборния кодекс

Една от най-трудните, но и най-важната задача, е да се осигурят честни избори