Къде е ЦИК, Цветозар Томов спинка ли, на вилата ли е? Бойко Рашков къде е? Такива въпроси задават от партията ГЕРБ. Брифингът на Георг Георгиев и Тома Биков в централата на партията по темата какво се случва с окончателните резултати от изборите на 11 юли и защо сайтът на ЦИК е замръзнал от 22 часа на 98% отчетени протоколи беше прекъснат от лидера и бивш премиер Бойко Борисов.

Конкретният повод за прекъсване на изказването на Тома Биков, Борисов взе от въпроса за Бойко Рашков, за да обяви, че той знае къде и какво прави Бойко Рашков: "Той пише призовки. Не се плаша, бе Рашков! Ела ме разпитай ти лично."

Борисов е получил призовка за "снемане на сведения" в четвъртък при длъжностно лице в Главна дирекция Национална полиция. Борисов обяви мястото и часа, въпреки че само преди две седмици беше убеден, че медиите ще бъдат извикани не от друг, а от Рашков или друг от служебното правителство. Борисов, който е изненадан и че на призовката пише, че трябва да носи личната си карта в този случая, за да удостовери самоличността си.

Бившият премиер обаче не знае за какво точно ще бъде разпитван

Само мен не ме бяха викали на разпит, цялата "партия разкостиха", докато не спечелиха циганския вот. Но изборите вече свършиха, какво искат сега още, диви се Борисов. Той коментира още: "От Бойко Рашков не знам какво да очаквам, но явно ще ме пита защо съм участвал на изборите, кога ще се оттегля и защо съм ги бил, очаква бившият премиер."

ГЕРБ е костицата в гърлото и нещо трябва да направят. Надявам се да изляза жив, пък другото не го знам. Може и да не изляза, да ме задържат, допълни по някое време още Борисов.

Бойко Рашков няма ли да го питат за имотите, Румен Спецов няма ли да го питат за данъчните измами. Овча работа - толкова страх ви да хване, недоумява още Борисов.

И още очаквания от Борисов: "Като знам Бойко Рашков освен на 7/8TV на кого гласува, тази класифицирана информация е по този случай - изборите."

Иначе той е убеден, че тази патардия ще отмине и само след два месеца самият народ ще ги изрине. 

"Когато дойде вълната, няма да търсите нито Трифонов, нито който и да е било..." - Борисов не доизказа изречението си, но се подразбра, че смята, че той е единственият, който народът би искал да го управлява по време на епидемия и криза.