Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че следващото правителство ще плаща глоби на Брюксел заради некадърното управление на Сергей Станишев.

Бойко Борисов говори в Пловдив пред 50 студенти, членове на ГЕРБ, завършили успешно студентската политическа академия на партията.

На първо място в списъка със съвети на Бойко Борисов към младите политици беше този - да си признават грешките. Той открои и други, избирайки за главно действащо лице основния си опонент - министър-председателят.

"Да бъдат толерантни, да бъдат честни с хората, на първо място да не правят като премиера Станишев, да не лъже хората, че ще пуска ІІІ-ти и ІV-ти реактор, а след няколко месеца да се отмята от думите си, да не казва, че ще намалява сметките, а после да ги увеличава, пък след това да задължава общинските предприятия с огромни суми", каза лидерът на ГЕРБ.

Блокираните и изгубени европейски средства от настоящето правителство са най-големият проблем пред следващото, подчерта също Бойко Борисов.

"Тези милиарди, които загубихме, ще им търсим сметка за това", предупреди Борисов.

Вие сте по-умни и по-красиви от младежите на опонентите ни, каза още Бойко Борисов на младите политици от ГЕРБ и сподели, че за да не пострада имиджът на партията, не е разрешил на дъщеря си да се включи в редиците й, независимо, че владее два чужди езика и е учила в САЩ.